Dakbedekking plat dak Helmond

Bent u op zoek naar geschikte dakbedekking voor uw plat dak? Dan zult u zien dat er veel meer mogelijk is dan voorheen. Een groot deel van de platte daken zijn voorzien van Bitumen, ook wel bekend als dakleer. Andere opties zijn EPDM, PVC of vegetatiedaken. Elk type dakbedekking heeft haar voor- en nadelen. Elementen waar u zelf belang aan hecht is de mate van vochtdichtheid en levensduur. Voor een advies op maat kunt u ook altijd contact opnemen met All-in Dakonderhoud B.V.; wij staan voor u klaar in de regio Helmond. Desgewenst komen we bij u langs om een goede inschatting te kunnen maken van de situatie.

Belangrijke elementen voor dakbedekking plat dak

Bij het installeren of vervangen van een plat dak is de kostprijs uiteraard ook van belang. Diverse materialen hebben elk een eigen kostprijs. Een voordelige optie is bitumen. Dit materiaal schaft u aan in zogenaamde stroken, welke middels opwarming door vuur op het dak worden geplakt. PVC en EPDM zijn iets duurdere materialen, welke overigens ook 10 tot 20 jaar langer meegaan. Houdt er rekening mee dat herstel van lekkages op een EPDM of PVC dak lastiger is dan bij een bitumen plat dak.

Specialist in bitumen dakbedekking plat dak

Kiest u voor een bitumen plat dak? Dan is All-in Dakonderhoud B.V.  uw specialist in de regio Helmond. Wij voorzien uw dak van een hoogwaardige en duurzame toplaag. Bitumen heeft een relatief korte levensduur van 25 jaar, maar herstel en renovatie is technisch eenvoudig uitvoerbaar, waardoor eventuele complicaties snel opgelost zijn. Daarbij is bitumen relatief voordelig ten opzichte van andere materialen. Een bitumen toplaag kan door de jaren heen scheurtjes gaan vertonen, doordat UV-straling het materiaal minder elastisch en droog maakt. Om dit te voorkomen wordt bitumen vaak vermengd met SBS of APP:

  • APP:  polypropyleen (kunststof). Dit is verwerkt in het bitumen materiaal, waardoor het geheel flexibel blijft.
  • SBS: styreen butadieen styreen. Is elastisch en kan meerekken met de dakconstructie. Vaak afgewerkt met grind, aangezien UV-straling ervoor zorgt dat SBS poreus wordt.

De combinatie met bovenstaande elementen maken de bitumen dakbedekking iets kostbaarder, maar zorgen wel voor een groot verschil in duurzaamheid en kwaliteit.

Op zoek naar dakbedekking plat dak?

Toe aan een nieuwe bedekking voor uw plat dak? Kies uit de diverse mogelijkheden. In Sittard zijn wij uw specialist in bitumen platte daken, maar wij helpen u ook bij overige dakbedekkingen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of maak direct een afspraak door te bellen.