Dakschade en uw verzekering

Door uw dak goed te verzorgen, voorkomt u problemen met uw verzekering wanneer u hiervoor een claim wilt indienen. Door de klimaatverandering worden de weersomstandigheden steeds extremer, wat het risico op stormschade aan uw dak vergroot. Als er na een storm iets mis is met uw dak en u heeft het niet goed onderhouden, kan het voorkomen dat uw verzekering bij schade niet uitkeert.

Op welke momenten kunt u een beroep doen op uw verzekering bij schade aan uw dak in Helmond?

In het geval van schade aan uw dak door storm, brand of diefstal (van dakpannen), kunt u mogelijk aanspraak maken op vergoeding. Heeft uw dak last van overmatige regenval en begint het te lekken? Vaak kunt u ook in deze situatie een beroep doen op uw verzekering. Raadpleeg altijd uw verzekering om de exacte inhoud van uw polis en de voorwaarden voor vergoeding te achterhalen.

Als u schade ontdekt aan uw dak, is het verstandig om foto's te maken en deze, met een duidelijke beschrijving, naar uw verzekeraar op te sturen. Helaas dekt de verzekering niet alle schade. In geval van slijtage of als u zelf onvoldoende voor uw dak heeft gezorgd, wordt de schade meestal niet vergoed. Het kan handig zijn om te weten hoeveel u zelf moet betalen bij schade (uw eigen risico).

Het is belangrijk om uw dak goed te onderhouden

In de meeste gevallen is schade door gebrek aan onderhoud of normale slijtage niet opgenomen in de polis van de meeste opstal- of woonverzekeringen. Neem de tijd om uw dak goed te onderhouden en voorkom zo verrassingen. All-in Dakonderhoud B.V. kan zorgen dat uw dak in optimale staat verkeerd. Neem contact op met 073 204 5835 of vraag een offerte aan.

Snel een medewerker spreken?

Bel 073 204 5835

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Het onderhouden van uw dak in de lente waarom
> Zorg dat uw dak bestand is tegen de winterse omstandigheden
> Haal natuurlijk daglicht in uw woning met een dakraam
> Belangrijke tips om waterschade aan uw dak te voorkomen