Dakrenovatie Helmond

Is uw dak toe aan een professionele inspectie of renovatie? In Helmond staan we bij All-in Dakonderhoud B.V. voor u klaar voor iedere dakrenovatieklus. U kunt een offerteaanvraag doen via het contactformulier of direct contact opnemen via 073 - 204 58 00.

Functie dakrenovatie Helmond

De kwaliteit van uw dak bepaalt hoe uw huis eruit ziet en heeft veel invloed op uw energieverbruik en de waarde van uw woning. Een dak kan slijtage vertonen door vorst, sneeuw, felle zon, harde wind of zware regenval. Dit kan leiden tot kleine beschadigingen, of tot ernstigere dingen als doorzakking of aantasting van de dakconstructie.

Waar bij dakreparatie het dak alleen gerepareerd wordt, wordt er bij dakrenovatie iets vernieuwd aan het dak. Met dakrenovatie wordt het dak bijvoorbeeld beter geïsoleerd of waterafstotend gemaakt. Soms is het niet nodig om voor renovatie te gaan en volstaat een reparatie. Maar mocht uw dak al wat ouder zijn en deze vaak dezelfde beschadigingen vertonen, kan het slim zijn om voor dakrenovatie te gaan.

Dakinspectie Helmond

Kleine beschadigingen kunnen uitgroeien tot grote beschadigingen, en op die manier hoge kosten met zich meebrengen. Door uw dak tijdig te laten renoveren, kunt u dit soort onveilige situaties en hoge onkosten voorkomen. Wanneer u zulke kleine beschadigingen opmerkt, kunt u dus het beste meteen aan de bel trekken bij een professionele dakdekker.

Twijfelt u aan de conditie van uw dak? Bij All-in Dakonderhoud B.V. brengen we deze graag voor u in kaart door een dakinspectie uit te voeren. Het is raadzaam om dit minstens eens in de twee jaar te laten doen. Bij een dakinspectie wordt er bijvoorbeeld gekeken naar plekken die een lekkagerisico vormen, en naar beschadigingen in de dakbedekking.

Kosten dakrenovatie Helmond

Afhankelijk van het soort beschadigingen, het type dakbedekking en de dakgrootte kunnen de kosten van dakrenovatie variëren. Dakrenovatie aan een schuin dak kost bijvoorbeeld veel meer tijd dan aan een plat dak. Daarbij is materiaal als bitumen minder prijzig dan dakpannen. Gemiddeld kost het renoveren van een plat dak 1500 euro, en het renoveren van een schuin dak 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Overweegt u om het dak te laten renoveren? Dan is het handig om op een aantal dingen te letten. U kunt bijvoorbeeld overwegen om de renovatie samen te laten vallen met andere dakwerzaamheden. U zou bijvoorbeeld tegelijkertijd zonnepanelen of dakisolatie kunnen laten plaatsen, of uw dak kunnen laten reinigen.

Daarnaast is het belangrijk om verzekerd te zijn van een goede luchtdichtheid van het dak, om ongewenste luchtstromen (en daarmee warmteverlies) te voorkomen. Ook kunt u er over nadenken of het zou kunnen dat er asbest in uw dak zit. Dan kunt u het beste de dakbedekking compleet laten vervangen. Tot slot heeft u soms, behalve een dakdekker, ook een architect nodig voor het plannen van dakrenovatie. Vraag uw dakdekker hierin om advies.

Contact met All-in Dakonderhoud B.V. voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij All-in Dakonderhoud B.V. bieden we een scherp tarief en snelle service, met professionele resultaten. Onze dakdekkers helpen u graag verder door te informeren over de mogelijkheden en passend advies te geven. Eventueel kunnen we dan ook met u meedenken of u gelijk andere werkzaamheden uit wilt laten voeren.

Heeft u een deskundige dakdekker nodig omdat u uw dak wilt laten renoveren of inspecteren? In Helmond kunt u bij de dakdekkers van All-in Dakonderhoud B.V. terecht voor iedere klus. Schakel zo snel mogelijk een vakman in door te bellen naar 073 - 204 58 00 of het contactformulier in te vullen.