Schuin dak isoleren in Helmond

Een schuin dak isoleren in Helmond zorgt onmiddellijk voor interessante voordelen. Dakisolatie is zowel mogelijk vanaf de binnenzijde (koud dak) als buitenzijde (warm dak). Dit voorkomt warmteverlies via het dak, terwijl koudestromen van buiten tot het verleden behoren. Zo creëert u niet alleen een prettig leefklimaat in huis, maar zorgt er ook voor dat de stookkosten aanzienlijk dalen. Wist u dat 20% tot 35% van de warmte in huis via het dak wegstroomt? Zonde! Laat uw schuin dak isoleren door de specialisten van All-in Dakonderhoud B.V.. In Helmond staan wij voor u klaar.

Schuin dak isoleren: Binnen- of buitenzijde?

De voorkeur gaat uit naar dakisolatie aan de buitenzijde van het schuin dak. Dit voorkomt namelijk naden tussen de verschillende onderdelen van het dak, zoals rondom de nok van het dak. De balken die we op het dak plaatsen zorgen er eveneens voor dat er binnen deze situatie geen koudebruggen ontstaan. Een additioneel voordeel voor uzelf is het gegeven dat u binnenshuis vrijwel niks merkt van deze vorm van dakisolatie; alle ruimtes in de woning blijven gewoon bewoonbaar. Schuin dak isoleren via de binnenzijde is voordeliger. Hierbij plaatsen we het isolatiemateriaal, doorgaans glas- of steenwol, tussen de dakbalken en spanten. Naden en kieren worden daarbij zoveel mogelijk dichtgemaakt, maar de afwerking is vaak moeizamer. Tot slot wordt dampremmende folie geplaatst aan de binnenzijde.

Materialen om het schuin dak te isoleren

Het overgrote gedeelte van de woningen in Nederland beschikt over een schuin dak. Dit vormt letterlijk en figuurlijk de bescherming van onze woning en goede isolatie van dit gedeelte van de woning is daarom een logische keuze. Aan de binnenzijde isoleren we doorgaans met de volgende materialen:

  • EPS platen
  • glaswol (platen en rollen)
  • isolatiefolie (multifolie)
  • isolvlas platen

EPS platen kennen een hoge isolatiewaarde, maar deze platen zijn niet erg flexibel en daarom ongeschikt voor daken met een variabele opbouw. Voor meer flexibiliteit in combinatie met een relatief voordelige aanschaf kiest u voor isolatiefolie of glaswol. Isovlas platen hebben een hoge isolatiewaarde en zijn daarbij behoorlijk flexibel. Dit is echter een relatief nieuwe materiaalsoort, welke nog vrij prijzig is in aanschaf. Laat u door de specialisten van All-in Dakonderhoud B.V. informeren over alle verschillende mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

Schuin dak isoleren vanaf de buitenzijde

Bij dakisolatie langs de buitenzijde spreken we ook wel over een Sarkingdak. Dit is erg interessant in combinatie met een algehele dakrenovatie. Deze vorm van isolatie is relatief snel te realiseren. Isolatiematerialen welke langs de buitenzijde worden geplaatst zijn vaak XPS- of PIR-platen. EPS-isolatieplaten zijn ook ideaal; deze worden op de bestaande panlatten geplaatst, terwijl de dakpannen niet allen tegelijk van het dak gehaald hoeven worden. Tot slot zijn isolatieplaten van polyurethaan geschikt voor dakisolatie langs de buitenzijde van het schuine dak.

Meer weten over schuin dak isoleren?

Wilt u meer informatie over schuin dak isolatie of direct een afspraak maken? Neem in de regio Helmond contact op met All-in Dakonderhoud B.V.. Wij geven graag advies over de diverse mogelijkheden en zijn in staat een afgemeten prijsindicatie te geven. Ervaar ook de voordelen van dakisolatie en bel ons op 073 - 204 58 00.