Plat dak isoleren in Helmond

Een plat dak isoleren is zeer rendabel. In deze tijd is goede isolatie van uw woning erg belangrijk, om zodoende de energiekosten zo laag mogelijk te houden. Wist u dat dakisolatie tot de meest effectieve vormen van isolatie rond de woning? Dit komt doordat warmte van binnenuit opstijgt en de woning verlaat via het dak. Andersom ontstaan luchtstromen die zorgen voor koude lucht in huis, hoewel dit bij een plat dak meevalt. Hoe dan ook, een plat dak isoleren zorgt binnenshuis voor minder warmteverlies, uw energielasten laag blijven én het wooncomfort toeneemt. Een win-win-win situatie dus. In Helmond verzorgt All-in Dakonderhoud B.V. hoogwaardige dakisolatie.

Plat dak isoleren: Binnenzijde

Een plat dak isoleren aan de binnenzijde noemt men ook wel de koud-dakconstructie. Hiermee doelt men op de dakconstructie, welke dankzij isolatie aan de binnenzijde niet profiteert van de warmte binnenshuis, maar de temperatuur van buiten aanneemt. Een keerzijde van deze methode is dat buitenshuis extreme temperatuurschommelingen voorkomen, waardoor de dakafwerking inkrimpt, uitzet of scheurtjes gaat vertonen. We voeren deze vorm van dakisolatie dan ook uitsluitend aan bij bestaande platte daken of daken waar het technisch niet mogelijk is te isoleren aan de buitenzijde.

Glas- of steenwol en isolatieplaten worden aan de binnenzijde van het dak geplaatst, vaak in combinatie met een dampdicht scherm, om er voor te zorgen dat condens niet in de dakconstructie trekt. Om de isolatie in positie te houden maken we bij All-in Dakonderhoud B.V.  doorgaans gebruik van een houtkader. Het isolatiemateriaal wordt geplaatst tussen balken onder het dakbeschot.

Plat dak isoleren: Buitenzijde

Bij de isolatie van een plat dak aan de buitenzijde spreken we over een warm-dakconstructie. Hierbij profiteert de dakconstructie wel van warmte in huis, waarbij veel minder sprake is van temperatuurschommelingen. Ook technisch gezien heeft deze vorm van isoleren de voorkeur, omdat lastige hoeken effectief te bedekken zijn vanaf de buitenzijde. Bij deze vorm van isoleren gebruiken we doorgaans PIR- of XPS-platen. Ook de traditionele steenwol is een mogelijkheid. Wij vertellen u graag meer over de eigenschappen per type materiaal. Dit zorgt ervoor dat het dak iets hoger komt te liggen, waardoor in veel gevallen ook de afwatering iets verlegd dient te worden. Dit is een essentieel punt, want wanneer vocht blijft staan op plekken van het dak, dan kan dit zorgen voor lekkage of een verzwakking van de algehele dakconstructie.

Een alternatieve optie voor plat dak isoleren: Groendak

Steeds meer huiseigenaren kiezen voor dakisolatie middels een groendak. Dit noemt men ook wel een sedumdak in combinatie met vetkruid of daktuin. Het geeft niet alleen een natuurlijke uitstraling aan uw dak, maar beschikt ook over prima isolatiewaarden. Zo is een groendak met name goed bestand tegen extreme neerslag. De planten en wortels houden water goed vast en geven het vervolgens weer af. Let wel; een groendak is geen standaard keuze bij isolatie en ook zeker geen vervanger, aangezien de isolerende waarde (RC en RD-waarde) een stuk lager liggen. Wel is een groendak geluiddempend en warmen ze minder snel op in de zomer in vergelijking met een bitumen dak, om maar eens een voorbeeld te noemen. Voor optimale isolatie is het groendak evenwel onvoldoende.

Uw specialist in plat dak isoleren

[bedrijfnaam] staat voor hoogwaardige dakisolatie in de regio Helmond. Wij beschikken over diverse materialen om zowel via de binnen- als buitenzijde van uw plat adequate isolatie aan te leggen. Hierdoor bespaart u op de energiekosten én creëert u een prettiger leefklimaat in huis. Tussen de mogelijkheden die u heeft met betrekking tot dakisolatie bestaat echter veel verschil, waardoor het loont om uzelf goed te laten informeren. All-in Dakonderhoud B.V. staat voor u klaar en helpt u graag verder. Neem direct contact op door te bellen met 073 - 204 58 00 voor meer informatie of een afspraak.