Dakkapel isoleren

Veel mensen zijn op de hoogte van de voordelen van dakisolatie, maar weten onvoldoende over dakkapel isoleren. Dit is zowel mogelijk bij bestaande als nieuwe dakkapellen. Mocht u de dakkapel niet isoleren, dan kan warmte nog altijd de woning verlaten en blijft er sprake van koude luchtstromen van buiten. Dat terwijl isolatie van dakkapellen door All-in Dakonderhoud B.V. doeltreffend en vakkundig te plaatsen is. Hierdoor ervaart u onmiddellijk het comfort en de voordelen van algehele isolatie van het dak.

Oudere dakkapellen van hout hebben nogal eens te maken met koude luchtstromen en dit type dakkapel heeft ook geen geluiddempende functie. Goede isolatie van de dakkapel betekent een verlaging van de energiekosten, een prettig leefklimaat in de ruimte van de dakkapel én minder geluidsoverlast van buiten. Zeker wanneer u langs een drukke weg woont, zult u direct verschil merken. In de regio Helmond staat All-in Dakonderhoud B.V. garant voor een optimale isolatie van de dakkapel.

Houten dakkapel isoleren

Een houten dakkapel is vaak gebrekkig geïsoleerd. Wij hebben bij een dakkapel zowel de mogelijkheden om via de buitenzijde als binnenzijde te isoleren. Bij isolatie aan de binnenzijde wordt over het algemeen gekozen voor glas- of steenwol; dit plaatsen wij tussen de houten balken van het frame. Tevens zorgen we voor dampdichte folie aan de binnenzijde én dampdoorlatende folie aan de buitenzijde. Zo is er wel sprake van ventilatie, maar voorkomt u dat vocht vanaf de buitenkant van de woning naar binnen trekt.

Isolatie aan de buitenkant van de dakkapel gebeurt door PIR- of PUR-platen bovenop het houten frame van de dakkapel te bevestigen. Dit heeft de voorkeur, want wij plaatsen hierbij het isolatiemateriaal op het dakbeschot, waardoor het dakbeschot de meer stabiele temperatuur van binnenshuis aanneemt. Additioneel plaatsen we dampdoorlatende, maar waterwerende folie. Dit voorkomt dat neerslag naar binnen kan trekken, maar zorgt er tegelijk voor dat condens van binnenuit zijn weg naar buiten vindt.

Dakkapel isoleren: Ook nodig bij kunststof?

De moderne dakkapel wordt vaak in één stuk vervaardigd en zorgt sowieso al voor een bepaalde isolerende waarde. Daarnaast worden deze dakkapellen zowel op het dak als aan de zijkanten voorzien van steen- of glaswol isolatie. Ook zijn deze dakkapellen al voorzien van de benodigde folie om te zorgen voor condens doorvoer aan de binnenkant en waterwering vanaf de buitenkant. Gaat u daarom kiezen voor een nieuwe dakkapel? Zorg dat deze vaste elementen zijn inbegrepen voor een fraai resultaat. Isolatieglas zorgt voor de perfecte afwerking.

De dakkapel isoleren in Helmond? Schakel ons in!

In de regio Helmond zorgen wij voor een hoogwaardige isolatie van uw dakkapel, zowel bij bestaande als nieuwe dakkapellen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden die u heeft om tot het gewenste resultaat te komen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.