Dakgoten

Dakgoten zijn heel belangrijk voor uw woning, ze zorgen ervoor dat regenwater van uw dak netjes wordt afgevoerd en niet langs uw muren naar beneden sijpelt. Wanneer uw dakgoten lek of verstopt zijn, geeft dit vaak problemen met vocht in de woning. Zorg er daarom voor dat uw dakgoten in goede conditie zijn, zodat u problemen kunt voorkomen.

De belangrijkste oorzaak voor het lekken of overstromen van de dakgoot is een verstopping. Met name in het najaar zijn dakgoten vaak het slachtoffer van vallende blaadjes. Laat uw dakgoten minimaal een keer per jaar schoonmaken, zodat het niet mogelijk is dat ophopingen van bladeren en takjes ontstaan. Als u een verstopping te lang negeert kunnen er zelfs gaten in de dakgoot ontstaan. Het is ook mogelijk dat dakgoten na verloop van tijd scheef gaan hangen, waardoor water niet meer goed afloopt. Dit komt door het uitzetten en krimpen van delen van de dakgoot door de warmte.

Wat te doen bij lekkage aan de dakgoot?

Vaak gaan mensen zelf aan de slag met een lekkende dakgoot door bijvoorbeeld impregneren of het aanleggen van een bitumenlaag. Dit lost echter zelden het probleem op. Laat een professional naar uw dakgoten kijken, zodat die de oorzaak van de lekkage kan vaststellen. Alleen op die manier kan het probleem accuraat opgelost worden.

In sommige gevallen is het verstandig om de dakgoot te laten vervangen, bijvoorbeeld als er veel roest ontstaat of als het materiaal van de dakgoot broos of poreus wordt. Er zijn veel verschillende materialen waarvan dakgoten gemaakt kunnen worden, met elk andere eigenschappen. De meest gangbare soorten zijn zink, kunststof en RVS. Aan de hand van uw eigen criteria kunt u een keuze maken uit een van deze typen. Kunststof dakgoten zijn relatief goedkoop, gaan lang mee en zijn makkelijk en snel gemonteerd. Zinken dakgoten hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding en gaan met jaarlijks onderhoud tot wel 40 jaar mee. RVS is flink duurder dan de eerdergenoemde soorten, maar gaat dan ook zonder uitgebreid onderhoud erg lang mee.

Dakgoten in Helmond

Heeft u last van lekkage of overstroming van uw dakgoten? Verwaarloos dit niet, maar neem contact op met een professioneel bedrijf om uw dakgoten te repareren of vervangen. In de regio Helmond staat Kolen Dakwerken voor u klaar bij alle dakproblemen. Neem contact op via 085 - 432 00 44 of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.